Dom zdravlja Teočak prvi u Federaciji BiH dobio certifikat o uspjehu i kvaliteti u zdravstvu

Preporučujemo

Prošle sedmice, Agencija za kvalitet u zdravstvu (AKAZ) je obavila certifikaciju tj. ocjenu kvaliteta rada i osposobljenosti Ustanove JZU Dom zdravlja Teočak.

Ocjene su davali eminenti stručnjaci, Dom zdravlja Teočak je prvi u Federaciji BiH, potpuno za cijeli objekat i sve službe, dobio pozitivnu ocjenu.

U tu ocjenu ulazi svaki najmanji detalj koji zdravstvena ustanova mora ispunjavati, takozvane indikatore kvaliteta rada neke zdravstvene ustanove.

“Kada se uzme u obzir da smo mi zdravstvena ustanova koja nije ni postojala praktično do agresije na našu državu 1992., da smo je stvarali kroz rat i poslijeratni razvoj postepeno i uporno, da smo ovaj nivo dostigli isključivo svojim sredstvima,sredstvima JZU DZ Teočak, trudom i zalaganjem Menadžmenta Doma zdravlja, domaćinskim odnosom prema svojim sredstvima i resursima Planiranjem kadra,prostora i opreme. Bez suvišnog i nedovoljnog kadra, bez nepotrebnog rasipanja sredstava, samostalnog Odlučivanja u vođenju politike razvoja ustanove, sa jasnom vizijom i misijom zacrtanih ciljeva, sa realnim i fer odnosom sa drugim institucijama sa kojima ustanova ima saradnju i odnose. Na kraju želim reći da naši građani, a to je njihova ustanova ,mogu biti ponosni, zajedno sa Menadžmentom, i sigurni da će im se pružiti sva potrebna zdravstvena zaštita u JZU Dom zdravlja Teočak”, kazao je za naš mediji v.d. direktora ove zdravstvene ustanove, dr. Hajrudin Haračić.

Najnovije

spot_img