U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno, sa snijegom.  Od sredine dana prema večernjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne u nizinama je moguća kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C.

Srijeda

Slično vrijeme bit će i u srijedu. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C.

Četvrtak

U našoj zemlji bit će oblačno, a snijeg će padati u većem dijelu Bosne. Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C.

Petak

Posljednjeg dana radne sedmice meteorolozi najavljuju oblačno, sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C.