Dm povukao iz prodaje Babylove eko kašice jagoda i malina s jabukom

Preporučujemo

Dm-drogerie markt je iz predostrožnosti povukao iz proizvodnje Babylove eko kašice jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja do 5. jula 2019.

Kako se navodi u saopćenju, prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni su ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži hlor. Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti hlora.

“Ostaci hlora mogu se pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe hlorisane vode prilikom obrade namirnica odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica. Povećani unos hlora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu”, navodi se.

Kupci koji su kupili proizvod s tim datumom, mole se da prestanu s njegovom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

Najnovije

spot_img