Detalji racije u Salcburgu u kojoj su uhapšeni državljani BiH

Preporučujemo

U simultanoj akciji policije Austrije i Slovenije juče su izvršeni pretresi na više lokacija u austrijskom gradu Salcburgu, kao i u Sloveniji, tokom kojih je uhapšeno nekoliko osumnjičenih za šverc narktoika, među kojima i državljani BiH.

Kako austrijski mediji prenose, već duže vremena sumnjalo se na prekogranični šverc narkotika, i ogromne količine droge su redovno prebacivane preko austrijsko-slovenačke granice, nešto više od godinu dana.

Tokom jučerašnje racije policija je pronašla 12 kilograma kanabisa, te oko kilogram kokaina. Prema medijskim natpisima, uhapšeni su imali svog kurira koji je redovno prenosio drogu preko granice. Kada bi je preuzeli, oni su drogu sklanjali u jedno skladište i jedan noćni klub, gdje je i prodavana.

Policijske snage obje zemlje i dalje rade na slučaju, ali izbjegavaju zvanična oglašavanja:

“Iz taktičkih razloga, policija i javno tužilaštvo se nije oglašavalo ovim povodom, niti još uvijek možemo da damo bilo kakve relevantne informacije, jer bismo tako ugrozili akciju, koja je i dalje u toku”, izjavila je Elena Haslinger, portparol tužilaštva u Salcburgu za austrijske medije.

Podsjetimo, u jučerašnjoj akciji policija je uhapsila sedam osumnjičenih u Salcburgu, od kojih su dvojica državljani BiH, dok su ostali državljani Austrije. Ne zna se identitet osumnjičenih, osim da su životne dobi od 25 do 64 godine. Informacije do kojih je došao Salzburger Nachrichten govore da je u Sloveniji uhapšeno još više osumnjičenih, ali još uvijek nema zvanične potvrde.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije

spot_img