Dan žalosti u Srebreniku

Preporučujemo

Zbog tragedije u kojoj su smrtno stradali Edin Fazlić (36) iz Šahmera i Admir Buljubašić (36) iz Kiseljaka kod Srebrenika, u Srebreniku je proglašen Dan žalosti.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emituje muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se takođe svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uputio je, u svoje lično ime, te kao Gradonačelnik i predstavnik Gradske uprave, saučešće porodicama stradalih.

Obojici stradalih mladića danas će biti klanjane dženaze i obavljen ukop. Na mezarju Markuše – Kiseljak dženaza Buljubašić Admira u 14:30 časova i mezarju Šahmeri dženaza Fazlić Edina u 16:00 časova.

Podsjetimo, 26. maja, u mjestu Duboki Potok u Opštini Srebrenik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradali Edin Fazlić i Admir Buljubašić.

Najnovije

spot_img