Čestitka premijera TK-a Kadrije Hodžića povodom Dana učitelja

Preporučujemo

Povodom 5. oktobra, dana kada učitelji i nastavnici u cijelom svijetu obilježavaju svoj dan, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku svim prosvjetnim radnicima:

„Svim prosvjetnim radnicima na području našeg kantona u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam 5. oktobar – Svjetski dan učitelja/nastavnika. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što činite kako biste našoj djeci prenijeli neophodna znanja, ali ih i odgojili, kako bi sutra bili vrijedni članovi našeg društva.

Vaš posao je među najvrjednijim poslovima i zahvaljujući vama naša djeca bivaju obrazovana, educirana, odgojena, što u konačnici određuje njihov životni put, opredjeljenja i uvjerenja cijeli život. Budite i vi svjetionik u životu svojih učenika, neka vam to bude zvijezda vodilja i spiritus movens kada su pred vas postavljeni teški izazovi, jer vaš rad i doprinos su nemjerljivi u odnosu na sve drugo.

Vi i odgajate našu djecu, jer škola je i odgojna ustanova, a ne samo obrazovna! Ovim putem želim iskazati i spremnost Vlade, na čijem sam čelu, na stalni dijalog, s ciljem osiguranja bolje pozicije obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika u našem društvu.“

Najnovije

spot_img