Brčko: Završena ekshumacija, u bunaru nisu pronađeni posmrtni ostaci žrtava rata

Preporučujemo

Ekshumacija u naselju Meraje u Brčkom na kojoj se radilo dva dana okončana je, a posmrtni ostaci nisu pronađeni, potvrdila je za Anadoliju glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine Emza Fazlić.

“Tragom informacije da se u bunaru porodične kuće nalaze posmrtni ostaci dvije žrtve iskopan je i prečišćen bunar dubine sedam metara ali ništa nije pronađeno. Informacija se nije pokazala tačnom”, kazala je Fazlić.

Ekshumacija na lokalitetu Meraje u Brčkom započela je u srijedu u podnevnim satima. Radilo se o pretraživanju, odnosno čišćenju bunara koji se nalazi u dvorištu privatne kuće, a za koje su imali informaciju da bi mogao kriti posmrtne ostatke jedne ili dvije žrtve, najvjerovatnije bošnjačke nacionalnosti.

Ovo je drugi slučaj pretraživanja terena i ekshumacija na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u proteklih mjesec dana.

Krajem septembra su nekompletni posmrtni ostaci jedne žrtve proteklog rata ekshumirani u dvorištu porodične kuće Nebojše Mraovića u Brčko distriktu.

Najnovije

spot_img