Bratimili se džemat Glogova i džemat Reuf-begove džamije iz Gradačca (FOTO)

Preporučujemo

U bratunačkom džematu Glogova danas je održana svečanost bratimljenja ovog džemata sa džematom Reuf-begove džamije iz Gradačca.

Ovom prilikom, prigodan program su upriličili polaznici mektebske nastave iz ova dva džemata.

Sa današnje svečanosti u Glogovi, poručeno je da je jačanje veza među džematima stalna obaveza svih, a ovo je prvi put da se jedan džemat sa područja MIZ Bratunac bratimi sa nekim drugim džematom.

“Ovo je za nas jedan veliki događaj, koji će značiti mnogo za naše džemate. Mi ćemo učiniti sve da pored bratimljenja, bude otvorena saradnja među svim drugim bratunačkim džematima”, kazao je imam u džematu Glogova, Haris ef.Ćomić.

Imam džemata Reuf-begove džamije u Gradačcu, Kemal ef.Mehić, rekao je da njemu i njegovom džematu mnogo znači današnje bratimljenje sa džematom u Glogovi.

“Prije mjesec dana sam dogovorio bratimljenje sa jednim od podrinjskih džemata, a u dogovoru sa glavnim imamom MIZ Bratunac Elvir.ef.Hodžićem, izbor je pao na džemat Glogova. Na ovaj način ćemo razmjenjivati iskustva, povezati vjernike i islamsku omladinu, a očekujem da i džematlije iz Glogove budu naši gosti”, rekao je ef. Mehić.

Današnjoj svečanosti u Glogovoj prisustvovao je i potprdsjednik RS-a Ramiz Salkić, a nakon vjerskog programa upriličeno je i prigodno druženje.

Najnovije

spot_img