Bivši borci uz psovke i prijetnje u Sarajevu otjerali Vladu Marušića

Izvor: Klix.ba

Preporučujemo

Pripadnici Udruge Zaboravljeni branitelji koji protestuju pred zgradom Parlamenta FBiH otjerali su Vladu Marušića koji je nekada bio predsjednik ove udruge, javlja Klix.

Naime na mjestu demonstracija došlo je do naguravanja, a bivši saborci su nakon Marušićevog udaljavanja dobacivali “ubijte ga” i “bacite ga u Miljacku”. Saborci ga inače smatraju “plaćenikom vlade”.

Problem je nastao kada je Marušić pokušao ući u zgradu jer je, kako je sam tvrdio, dobio poziv. U pritisku koji je rezultirao udaljavanjem Marušića učestvovali su jednako pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Marušić je jedan od bivših lidera Udruženja “Zaboravljeni branitelji”, a trenutno vodi Udruženje razvojačenih branitelja HVO-a.

Podsjećamo, bivši borci u borbi za svoja prava uoči današnje tematske sjednice posvećene boračkoj populaciji su blokirali cestu ispred Parlamenta. Oni traže jedinstven i javan registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak.

Najnovije

spot_img