U Tuzli pronađeno oružje, droga i ukradena roba

Preporučujemo

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u srijedu u Tuzli, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres na dvije lokacije, porodičnih kuća i pomoćnih objekata vl. R.M., rođen 1962. godine i V.H., rođen 1998. godine oba iz Tuzle, zbog osnova sumnje da posjeduju predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Prilikom pretresa kod R.M. pronađen je pištolj, šest komada municije cal 7,62, lovačkih nož, veća količina posuđa koja najvjerovatnije potiče iz krivičnih djela, a pilikom pretresa kod V.H. pronađena je jedna manja pvc. kesica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ „Amfetamin- speed“, jedan veći paket od pvc. folije u kojoj se nalaziala biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, te jedan manji komad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv V.H. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Najnovije

spot_img