Kantonalni izborni stab Stranke demokratske akcije Tuzlanskog katntona (KIŠ TK) u srijedu je u Tuzli održao svoju konstituirajuću sjednicu, čime su i zvanično počele pripreme SDA na ovom kantonu za predstojeće opće izbore u BiH.

Predsjednik Kantonalnog izbornog štaba SDA TK Bego Gutić, kazao je da sastav izbornog štaba garantira efikasnu i modernu izbornu kampanju koja će glasačima pružiti mogućnost da prepoznaju prednosti Stranke demokratske akcije u odnosu na konkurente.

Članove izbornog štaba između ostalog čini nekoliko univerziteskih profesora, stručnjaka u raznim disciplinama, kao i vrsnih poznavalaca stranačkog rada i djelovanja na terenu iz svih općinskih organizacija ove stranke u Tuzlanskom kantonu.

Gutić  je naglasio da  Kantonalni odbor ove stranke  ozbiljno pristupa pripremama za izbore.˝Smatram da  uz realnu analizu potencijala koje SDA ima sasvim je  sigurno da će uprkos svim turbulencijama ova politička partija na ove izbore izaći snažnija i jedinstvenija nego ikad.Uz  predan rad i  jasno definisane zadatke programske platforme stranke,  očekujemo da SDA na Tuzlanskom kantonu ostvari pobjednički rezultat˝, poručio je Gutić.

Na sjednici Kantonalnog izbornog štaba obratio se predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Amir Fazlić, koji je dao punu podršku radu izbornog štaba i istakao da ima puno povjerenje u tim koji će zajedno sa svim općinskim organizacijama SDA na Tuzlanskom kantonu ostvariti pobjedu na predstojećim izborima.

Kantonalni izborni stab čine:

 1. Bego Gutić
 2. Muamer Zukić
 3. Selmin Karić
 4. Mirza Ibrišimović
 5. Zumra Begić
 6. Jasna Hadžiselimović
 7. Alma Hajdarević
 8. Midhat Čaušević
 9. Nedim Malkočević
 10. dr. Suad Kunosić
 11. dr. Adi Rifatbegović
 12. dr. Mirsad Malohodžić
 13. Srđan Mićanović
 14. dr. Mirsad Kunić
 15. dr. Nail Kurtić
 16. dr. Asim Padžić
 17. Bahrija Jusupović
 18. Halil Jahić
 19. Hasan Ferhatović
 20. Isat Skenderović
 21. Abdulah Zukić
 22. Fadil Imširović
 23. dr. Izet Šabotić
 24. Irfan Kasumović
 25. Fahrudin Skopljak
 26. general Sead Delić
 27. Husein Jusić
 28. Nermin Okanović
 29. Muhamed Džuzdanović