Bećirović: SAD je dokazani prijatelj i saveznik BiH

Preporučujemo

Sjedinjene Američke Države (SAD) su dokazani prijatelj i saveznik države Bosne i Hercegovine, koje u kontinuitetu pružaju podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku naše države, ocijenio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović povodom prelijetanja američkih lovaca F-16 u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz njegovog kabineta. 

– Prelijetanje američkih aviona odvijalo se u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine i to je prijateljski potez koji podržava ogromna većina građana Bosne i Hercegovine. Kao član Predsjedništva BiH javno se zahvaljujem SAD na svemu što su učinile i čine za mir i sigurnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine – kaže Bećirović.

Po njegovim riječima, prelet američkih lovaca F-16 “borbeni sokolovi“ i stratotankera KC-135 jasno pokazuju posvećenost SAD nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i predanost SAD da jačaju mir, sigurnost i bolju budućnost naše zemlje.

SAD su na ovaj način još jednom potvrdile snažno i neraskidivo prijateljstvo i partnerstvo između Bosne i Hercegovine i SAD, zaključio je.

Najnovije

spot_img