Azmir Husić napustio PDA i prešao u SDA

Preporučujemo

Transferi na štetu Pokreta demokratske akcije (PDA), a u korist Stranke demokratske akcije (SDA) počeli su u Tuzlanskom kantonu, a među imenima je Azmir Husić, privrednik i vlasnik Nogometnog kluba Tuzla City, koji je odlučio promijeniti stranački dres.

Naime, Husić je odlučio napustiti članstvo PDA, a zatim potpisati pristupnicu SDA, što je za Klix.ba potvrđeno iz Kantonalnog odbora njegove nove stranke.

Husić je novu pristupnicu potpisao u društvu predsjednika Kantonalnog odbora SDA Fahrudina Skopljaka, koji je za Klix.ba i potvrdio informaciju o ovom prelasku.

Ulazak u PDA bio je Husićev prvi politički angažman, a kao član ove stranke bio je kandidat i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na općim izborima 2018. godine. Također, u PDA je obnašao i funkciju zamjenika predsjednika stranke.

Inače, veliku turbulenciju PDA je doživio nakon što su donedavnom predsjedniku te stranke Mirsadu Kukiću uvedene američke sankcije.

Prema informacijama do kojih je nezvanično došao Klix.ba, krizu u stranci dodatno je produbila Kukićeva odluka o podnošenju ostavke na mjestu lidera te imenovanje Elzine Pirić za njegovu nasljedicu.

Političku atmosferu u Tuzlanskom kantonu posebno je usijala i odluka Jasmine Lugavić, dojučerašnje članice PDA koja je izbačena iz stranke nakon što je u vidu takozvane “preletačice” u Skupštini TK podržala SDA u nakani obaranja posljednjeg saziva Kantonalne vlade koju je predvodio SDP-ov premijer Kadrija Hodžić.

Odluka o njenom izbacivanju iz PDA donesena je zvanično jučer na sjednici Općinskog odbora stranke u Banovićima. Nedugo nakon toga, Lugavić se odlučila vratiti starom jatu, odnosno banovićkom ogranku SDA, skupa sa svojim mužem Šabanom.

“Danas je u prostorijama SDA Banovići zastupnica u Skupštini TK Jasmina Lugavić, zajedno sa svojim suprugom Šabanom Lugavićem izvršila reevidenciju u članstvo SDA Banovići. Dobro nam došli u prirodno političko okruženje, sa željom i nadom da ćemo svi zajedno raditi za dobrobit građana Banovića, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine”, poručili su iz banovićkog ogranka SDA.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, u narednim danima se očekuje još nekoliko transfera osoba koje su spremne napustiti PDA te svoje djelovanje usmjeriti članstvom u SDA.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img