Venger: Ovo mi je najveća greška u karijeri

Preporučujemo

Neuspjeh u namjeri da dovede Kristijana Ronalda u Arsenal Arsen Venger smatra najvećim propustom koji je napravio na klupi “Tobdžija”.

Tokom 22 sezone u Londonu Francuz je uspio da u klub dovede najbolje igrače lige među kojima su Tjeri Anri, Denis Bergkamp, Patrik Vieira i Mesut Ezil, ali će 68-godišnji Venger zauvijek žaliti za Portugalcem.

Te 2003. godine Ronaldo se odlučio za Mančester Junajted sa kojim je potom osvojio tri titule u Premijer ligi, FA Kup i Ligu šampiona, prije nego što je 2009. otišao u Real Madrid.

“Jedini igrač kojeg smo propustili, a koji mi pada na pamet, Kristijano. Bio je sa majkom ovdje i bili smo blizu dogovora. Onda se u čitavu priču uključio Mančester Junajted. Te godine su oni igrali sa Sportingom, a Ronaldo je bio odličan u tim mečevima”, prisjetio se Venger i dodao:

“Zamislite šta bi bilo da smo imali Anrija i Ronalda… To bi sigurno makar malo izmijenilo našu istoriju.”

Francuz je priznao da klub iz Londona nije mogao da se nadmeće sa ponudom od 16 miliona evra koja je stigla iz Mančestera.

“Postoje stvari koje smo mogli da uradimo drugačije. U to vrijeme, ipak, nismo mogli da ponudimo toliko novca. Naša ponuda je bila skoro tri puta manja”, rekao je Venger.

On je poslije 22 godine okončao saradnju sa Arsenalom.

Najnovije

spot_img