U Prištini osnovan fond za plaćanje kazni Xhaki i Shaqiriju

Preporučujemo

Nakon što je FIFA izrekla novčane kazne fudbalerima fudbalske reprezentacije Švicarske Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju, na Kosovu je formiran fond za isplatu dvadeset hiljada dolara koliko iznosi kazna koja im je izrečena.

I ministar trgovine i industrije Kosova Bajram Hasani je odlučio da jednomjesečnu zaradu od 2.000 eura da za kaznu dvojice fudbalera porijeklom sa Kosova koji igraju za Švicarsku.

“Ne mogu se parama platiti emocije koje su nam donijeli Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, kada su sa orlovima proslavili golove na utakmici Švicarska – Srbija. Oni su kažnjeni samo zbog toga što nisu zaboravili svoje korijene, nisu zaboravili odakle dolaze”, kazao je Hasani.

U taj fond je 100 dolara priložila i kosovska ambasadoriica u Washingotnu Vlora Çitaku piše portal prištinske televizije Klan Kosova.

Kampanja za prikupljanje sredstava je otvorena na dobrovoljnoj osnovi na sajtu “Gofundme”.

“Oni su doneli radost i zadovoljstvo za sve Švicarce i Albance diljem svijeta, zato podijelite trenutak da ih podržimo”, kaže se u opisu kampanje.

U tom opisu se ističe da će, ukoliko Fudbalska reprezentacija Švicarske ne bude prihvatila da primi ta sredstva, ona biti data za humanitarne svrhe.

Za kratko vrijeme, kako javlja Klan Kosova je prikupljeno 10 hiljada eura.

Pored sredstava za Xhaku i Shaqirija sredstva se prikupljaju i za plaćanje kazne od 5.000 dolara za kapitena reprezentacije Švicarske Stephana Lichtsteinera.

Najnovije

spot_img