Tuzla: Rukometaši BiH večeras protiv Švicarske za baraž

Preporučujemo

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u tuzlanskom Mejdanu dočekati selekciju Švicarske u posljednjem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Izabranici selektora Bilala Šumana su prije dva dana u Sent Galenu (St. Gallen) slavili sa 24:21 i napravili veliki korak za plasman u baraž, za koji im je večeras potreban neriješen rezultat ili pobjeda.

Selektor Šuman je na pres-konferenciji uoči utakmice rekao da je prvi meč bio prvo poluvrijeme, a u Tuzli njegove igrače čeka drugo. Smatra da za bh. rukometaše slijedi mnogo teža utakmica, ali da rezultat uz volju, želju i zalaganje ne bi trebao izostati.

“Mislim da koncept naše igre, baza u odbrani je dala rezultat. Odbrana je odigrala odlično praćena golmanom i to je jedan od razloga zbog čega smo pobijedili u Švicarskoj. Došli smo na korak do plasmana u baraž, učinit ćemo sve da to iskoristimo”, rekao je Šuman.

Dodaje da u razgovoru sa igračima i stručnim štabom čini sve da se zadrže pozitivne stvari koje su se pokazale u prvoj utakmici, a one manje dobre da se poprave.

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić u najavi tuzlanskog duela je rekao da je ekipa zadovoljna prvom utakmicom, ali upozorava da je protivnik nezgodan.

“Moje mišljenje o Švicarskoj se nije promijenilo ni poslije pobjede. Smatram da su opasni i nezgodni, a sada znamo da su i arogantni i bezobrazni što nam treba biti na umu. Razmišljamo samo o bodovima i već smo razgovarali da se ne smijemo opustiti. Jako su kvalitetni i mladi i ako im damo šanse oni će pokušati da nas pretrče”, zaključio je Terzić.

Karte za večerašnji meč u Mejdanu su rasprodate, a direktan prijenos utakmice BiH-Švicarska možete pratiti na BH Radiju 1 u 20 sati.

(RTV Glas Drine/BHRT)

Najnovije

spot_img