Talentovani golman Salko Hamzić potpisao za RB Salzburg!

Preporučujemo

Talentovani golman Salko Hamzić (17) potpisao je profesionalni ugovor s austrijskim velikanom RB Salzburgom. Ugovor je potpisan do juna 2027. godine.

Salko Hamzić od danas je zvanično profesionalac. Potpisao je prvi ugovor s RB Salzburgom koji važi do ljeta 2027. godine.

Talentovani golman Salko Hamzić potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s RB Salzburgom. Ugovor je potpisan do 30. juna 2027. godine”, saopšteno je iz Salzburga uz dodatak:

“17-godišnjak dolazi iz naših mlađih kategorija. Nastavit će braniti za mladi tim u UEFA ligi i na posudbi u ekipi Lieferinga.”

Mladi čuvar mreže trenutno je član omladinskih selekcija Austrije. Na njega u budućnosti ozbiljno računaju što je potvrđeno prije nekoliko mjeseci kada ga je selektor Ralf Rangnick uvrstio među igrače koje će pratiti u narednom periodu.

“Selektor nacionalnog tima Ralf Rangnick ga želi u A selekciji u budućnosti”, piše LAOLA1.

Salko Hamzić je rođen u Austriji 17. septembra 2006. godine. Porijeklom je iz sela Jajići kod Kalesije, a prošao je sve omladinske selekcije austrijskog velikana.

Hoće li u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine ili će ostati vjeran zemlji u kojoj je rođen ostaje nam da vidimo.

Treba istaći da je mladi čuvar mreže pozivan na okupljanja kadetskih selekcija Bosne i Hercegovine, no nikada nije nastupio u nekoj zvaničnoj utakmici za mlade bh. selekcije.

Debi za U18 selekciju Austrije upisao je u novembru prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Finske.

(RTV GD/sportsport)

Najnovije

spot_img