Sarajevo slavilo nakon penala i izbacilo Slobodu, Široki Brijeg nakon penal drame izbacio Stupčanicu

Preporučujemo

Fudbaleri Sarajeva slavili su nakon penala i eliminisali Slobodu u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine (2:1).

Nakon što je bilo neriješeno (1:1) u regularnom dijelu, pristupilo se izvođenju penala u kojima su se Sarajlije bolje snašli i prošli dalje.

Sarajevo je povelo u 31. minuti pogotkom Ajdina Hasića. Bordo tim je vodio nakon prvih 45 minuta, a Sloboda se u igru vratila na otvaranju drugog.

Igrao se 52. minut kada su Tuzlaci došli do pogotka. Kenan Dervišagić je centrirao, a njegov imenjak Delić pogodio na oduševljenje navijača na Tušnju.

Za Sarajevo su sigurni izvođači bili Almedin Ziljkić, Hamza Čataković, Edin Julardžića i Marin Aničić, dok se propisno obrukao Adalberto Penjaranda.

Kod Slobode su precizni bili Dino Kalezić i Kenan Delić, a golman Sarajeva Dejan Ilijev je zaustavio šuteve Adisa Hadžanovića i Luki Merdoviću.

Identično i u Olovu

Plasman u četvrtfinale Kupa BiH izborio je i Široki Brijeg koji je nakon penala savladao Stupčanicu (3:2).

Širokobriježani su vodili sa 2:0 golovima Luke Mamića i Ilije Bagarića. Stupčanica se vratila golovima Sedada Subašića i Stefana Božića.

Potom se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojem su se bolje snašli gosti sa Pecare.

Precizni su bili Mašić, Pranjić i Mamić, dok su Ćavar i Činedu promašili. Na drugoj strani pogađali su Bešić i Abdullfatai Shuaib a promašili su Subašić i Mujarić.

U posljednja dva susreta osmine finala Kupa sastat će se premijerligaši. Sloga će dočekati Igman u 16 sati, dok će u 18:30 snage odmjeriti Borac i Zvijezda 09.

(RTV Glas Drine / Avaz.ba)

Najnovije

spot_img