Said Hamulić odabrao igrati za reprezentaciju BiH

Preporučujemo

Said Hamulić, novi napadač francuskog Toulousea, uskoro bi mogao debitovati za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Fudbalski savez BIH već je kontaktirao Hamulića, što je potvrdio i njegov menadžer Roman Skorupa. U razgovoru za Weszlo ispričao je kako je Said još u novembru trebao zadužiti dres Zmajeva, ali je tada odgođena utakmica protiv Rusije.

– U oktobra prošle godine imali smo video konferenciju sa osobljem reprezentacije BiH. Problem je bio što su imali samo jednu dogovorenu utakmicu protiv Rusije u Rusiji. Na kraju, igrači su krenuli u bojkot, a Savez jeotkazao utakmicu. Bili smo u kontaktu jer je trebao doći poziv, ali jednostavno nije mogao da se dogovori drugi sparing partner u tom terminu – rekao je Skorupa za Weszlo.

Otkrio je za koga će u budućnosti igrati napadač Toulousea.

– Razgovarali smo sa pomoćnikom selektora i predstavnikom Saveza. Kod njih je postojala velika želja da pozovu Saida. On nije jedini igrač koji ima dvojno državljanstvo i kuca na vrata reprezentacije. Savez želi da ih ubijedi da predstavljaju državu. On je jedan od tri-četiri takva igrača. Priču su dosta forsirali i bosanski mediji. Said je može se reći zvanično izabrao Bosnu – kazao je Skorupa.

Hamulić je ove sezone nastupajući na Stal Mielec u Poljskoj postigao devet golova uz četiri asistencije na 17 utakmica. To je bila odlična preporuka za transfer u Francusku, a Toulouse je za njegove usluge platio oko pet miliona KM.

Najnovije

spot_img