Pet golova Sapne u Lipnici za nastavak pobjedonosnog niza

Preporučujemo

U okviru 11. prvenstvenog kola III kantonalne lige-Istok, FK Sapna je u nedjelju gostovala u Lipnici gdje je sa 3:5 savladala donaći Radnik.

Sapanjski fudbaleri su bolje otvorili utakmicu i u početku utakmice imali potpunu inicijativu koja je krunisana pogotkom Senida Mujkića već u 10. minuti susreta.

Nakon još nekoliko promašenih izglednih prilika već u 15. minuti Sapnjaci postižu pogodak za 0:2. Strijelac je bio Jusuf Alić.

Onda nastupa neočekivani pad u igri sapanjskih fudbalera koji fudbaleri Radnika koriste i već u 17. minuti smanjuju na 1:2, a u 44. minuti dolaze i do drugog pogotka za 2:2.

Ipak, početak drugog poluvremena ponovno pripada sapanjskim fudbalerima koji u 48. minuti preko Mirze Bećirovića dolaze do prednosti od 2:3, a samo nekoliko minuta kasnije, u 54. minuti Jusuf Alić povećava prednost na 2:4.

Utakmica je bila riješena u 66. minuti kada Mirza Bećirović postiže svoj drugi, a peti pogodak za sapanjske fudbalere i povećava prednost na 2:5.

Lipničani ipak uspjevaju smanjiti u 71. minuti na 3:5 ali do kraja utakmice ne uspjevaju više od toga.

Ovom pobjedom FK Sapna je sačuvao vodeću ligašku poziciju sa dva boda prednosti ispred FK Memići protiv kojih će u sobotu na stadionu u Sapni u međusobnom susretu vjerovatno odlučivati o tituli šampiona lige.

Najnovije

spot_img