Najveći transfer u historiji bosanskohercegovačkog ženskog fudbala, Milinković prelazi u Inter

Preporučujemo

SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica našeg tima i Premijer lige BiH, reprezentativka naše države, Marija Ana Milinković nova igračica milanskog Intera.

Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitirati za svoj novi tim, kazali su iz kluba.

Ovaj transfer ostat će upamćen kao prvi najveći u historiji bh. ženskog fudbala.

“Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo suočiti se s izazovima brzo rastućeg ženskog fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz suradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednik Mirvića, stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu”, naglasila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

Vođeni vizijom otkrivanja i stvaranja mladih talenata, te adekvatnom pripremom za najveće domete, ovaj transfer samo je potvrda uspješnog i posvećenog rada SFK 2000 Sarajevo, saopštili su.

“FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo u sklopu svog rada nastoje tehnološki odgovoriti zahtjevima modernog fudbala te uz kvalitetan skauting pratimo mlade talentovane igrače i igračice. Razvijamo kako domaće tako i strane talente s ciljem njihovog transfera u jače lige. Ovaj transfer Marije Ane u Inter dokaz je ispravnog vođenja kluba i zdravog načina poslovanja“, poručio je Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo.

Našoj Mariji Ani želimo sretan debi i uspješan boravak u Italiji. Vjerujemo da će biti najbolji mogući ambasador i promotor SFK 2000 Sarajevo i naše države!

Najnovije

spot_img