Milošević: Vjerujem u uspjeh i plasman na EURO 2024

Preporučujemo

Nogometnu “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuje baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje će ovog ljeta biti održano u Njemačkoj. Posljednje mečeve bh. tim je odigrao u novembru, a selektor Savo Milošević period do baraža koristi da reprezentativce upozna sa planom rada pred meč sa Ukrajinom koji je na programu 21. marta u Zenici.

“U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku gdje igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž”, rekao je Milošević za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i dodao:

“Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji”.

Na pitanje o eventualnim novim imenima u “A” timu, selektor je odgovorio:

“Što se tiče novih igrača, tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine. Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo provjerili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo da očekujemo”.

Ahmedhodžić će igrati u baražu 

Milošević ističe da će i Anel Ahmedhodžić biti na raspolaganju u baražu.

“Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu”, rekao je Milošević.

Selektor smatra da bh. tim može ostvariti plasman na veliko takmičenje:

“Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome”, rekao je Milošević.

Prokomentarisao je i prijateljski meč sa Engleskom koji će biti odigran u junu:

“Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmjerena isključivo na ono što nas čeka u baražu”.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika i u UEFA A Ligi nacija u četvrtak, 8. februara u 18.00 sati kada je zakazan žrijeb u Parizu.

Najnovije

spot_img