Milošević o meču s Ukrajinom: Na jednu utakmicu nema velikih favorita

Preporučujemo

Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovina, djelimično je zadovoljan današnjim žrijebom baraža za UEFA EURO 2024.

“Negativno je što smo u polufinalu izvukli jednu od najjačih ekipa ovdje na žrijebu. Bit će veoma težak meč. Znamo kvalitet Ukrajine koja se mogla i direktno plasirati na EURO. S druge strane, igramo kući i prvu i nadam se i drugu utakmicu. To može biti prednost. Možemo biti umjereno zadovoljni žrijebom”, rekao je Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon žrijeba plej-ofa za plasman na UEFA EURO 2024 u Nionu te dodao:

”Neće biti lako. Baraž je komplikovan. To smo znali i ranije. Ipak, na jednu utakmicu nema velikih favorita.”

Bosna i Hercegovina u polufinalu baraža ”B” 21. marta naredne godine igrat će protiv Ukrajine na domaćem terenu, odlučeno je današnjim žrijebom u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Isto tako, ukoliko popularno zvani ”zmajevi” eliminišu favorizovanu Ukrajinu, pet dana kasnije u finalu će, takođe kući, igrati protiv pobjednika drugog ”B” polufinala Izrael – Island.

Pobjednici finala po grupama baraža postat će preostala tri učenika Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se od 14. juna do 14. jula 2024. igrati u Njemačkoj.

Najnovije

spot_img