Klišanin Mirza Jašarević potpisao za luksemburškog prvoligaša FC Wiltz 71

Preporučujemo

Fudbalski biser Mirza Jašarević koji je ponikao u FK Drina Zvornik novi je član FC Wiltz 71 iz Luksemburga. Ambiciozni učesnik najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Luksemburgu pred početak nove sezone pojačao se fudbalerima iz nekoliko zemalja. U petak je i zvanično kao novi fudbaler predstavljen Mirza Jašarević rođen u Klisi kod Zvornika.

Kontaktirali smo Mirzu odmah nakon zvaničnog predstavljanja, a on je za portal Zvornički ba prokomentarisao svoj novi korak u fudbalskoj karijeri:

“Napokon sam potpisao pravi profesionalni ugovor za klub u najelitnijem takmičenju jedne od država Evropske Unije što je veliki korak za mene i moju karijeru. Uslovi su fantastični, sve ono što želi jedan fudbaler da ima na raspolaganju. Stigao sam kao slobodan igrač iz treće nogometne lige Hrvatske i u FC Wiltz 71 ostajem do kraja kalendarske godine, nakon čega ću odlučiti šta dalje.

Nakon igranja u Hrvatskoj, ovo je nova prilika da se dokažem što ću maksimalno iskoristiti kako bih napredovao. Sretan sam zbog dolaska u Luksemburg, ponajviše zbog uslova koji su mi ovdje ponuđeni, ali i zbog moje porodice koja je odnedavno doselila u ovu zemlju Beneluxa.

Svim mladim fudbalerima poručujem da ne odustaju i da je najvažnije da igraju nakon juniorskog staža bez obzira u kojem randu takmičenja dobili priliku. Rad se uvijek na kraju isplati. Mnogo mi nedostaje moja Klisa i Zvornik, nadam se da ću u narednom periodu osvjetlati obraz moje porodice, mog mjesta i grada iz kojeg dolazim”, rekao je Mirza za zvorniki.ba.

Podsjećamo da je Jašarević bio najbolji strijelac FK Drina Zvornik i svim omladinskim selekcijama dok je nastupao za zvornički klub, a zadnju sezonu juniorskog uzrasta proveo je u FK Sarajevo, kada se izborio za status juniorskog reprezentativca BiH. Nekoliko povreda u nizu omele su brz uspon u karijeri Jašarevića, ali ne i volju za napretkom i poboljšanju igračkih sposobnosti ovog skromnog i vrijednog momka s Drine.

Najnovije

spot_img