Igrači Real Sociedada prvi se vraćaju treninzima

Preporučujemo

Španjolski prvoligaš Real Sociedad prvi je objavio da se igrači u utorak vraćaju treninzima, ali mogu to i odbiti ako žele.

Klub iz San Sebastiana je zadnju utakmicu igrao 7. ožujka kada su poraženi od Barcelone na Camp Nou i kao ostali klubovi La Lige ne igra od sredine ožujka kada je donesena odluka o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Nakon toga pandemija se samo pogoršavala i u Španjolskoj je zaraženo više od 160.000 osoba,a 16.000 je preminulo. No kako su se počeli pokazivati prvi znaci slabljenja krize, najavljeno je popuštanje mjera karantene pa je Real Sociedad najavio povratak treninzima, ali uz poštivanje svih potrebnih mjera o socijalnom distanciranju.

“Od početka krize koju je uzrokovao covid-19, svi igrači prve momčadi i drugih kategorija Real Sociedada su trenirali kod kuće slijedeći tako protokol o samoizolaciji”, objavio je klub priopćenje u subotu.

“Sada kada je vlada odlučila da i neke druge aktivnosti, osim onih nužnih za život, mogu ponovno početi s radom, igrači prve momčadi će moći odlučiti hoće li nastaviti svoje individualne treninge na stadionu Zubieta od utorka. No, treninzi nikako neće biti u grupama”, ističe se u priopćenju, prenosi Hina.

“Trening je obavezan kao što je bio i do sada, a svaki igrač će moći odlučiti hoće li trenirati kod kuće ili na Zubieti”, dodaje se u priopćenju.

“Ako se odluče trenirati na Zubieti, nastavit ćemo slijediti postojeće protokole i poštivanje sigurnosnih mjera koje su preporučile zdravstvene službe što znači da će igrači koji će trenirati na Zubieti to raditi individualno i postepeno.”

Real Sociedad je trenutačno četvrtoplasirana momčad u španjolskom prvenstvu 11 kola prije kraja.

Najnovije

spot_img