Haris Tabaković dobio pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu!

Preporučujemo

U Nogometni savez Bosne i Hercegovine stigle su jutros sjajne vijesti, a kako ekskluzivno saznaje SportSport.ba to je da je Haris Tabaković stekao pravo nastupa u budućnosti u dresu reprezentacije naše zemlje.

Tabaković je odlučio da u budućnosti želi nastupati za Bosnu i Hercegovinu umjesto za Švicarsku čiji ima pasoš, no da bi stekao pravo nastupa bilo je potrebno da se reguliše sva potrebna papirologija.

Napadač Herthe iz Berlina je javno govorio o tome da mu je želja da zaigra u dresu bh. reprezentacije, a u našem Savezu nisu gubili vrijeme i odlučili su da odmah reaguju.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je radio punom parom na rješavanju papirologije za Tabakovića i zahvaljući tome, te kako neslužbeno saznajemo dobrim vezama sa FIFA-om i UEFA-om u rekordnom roku je sve završeno, te su jutros stigle odlične vijesti, a to je da napadač Herthe ima pravo nastupa u dresu BiH.

Savo Milošević je ranije već uvrstio Tabakovića na spisak bh. tima za naredne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu, te sigurno da ga raduje vijest što je naš tim dobio zaista odlično pojačanje u ofanzivi.

Tabaković će se pojaviti idućeg ponedjeljka na okupljanju našeg tima na Ilidži pred mečeve koji nas očekuju protiv Luksemburga i Slovačke.

Sigurno je da će dobiti priliku da debituje već u tim mečevima, a ima i dovoljno vremena da se uklopi u ekipu pred mečeve baraža koji nas očekuju u martu naredne godine.

Inače, ovaj 29-godišnji napadač je ljetos stigao u Herthu iz bečke Austrije i pokazao se kao odlično pojačanje.

Tabaković je u Cvajti na 11 mečeva zabio čak devet golova, te je dodao još i dvije asistencije i po ocjenama njemačkih kolega ponajbolji je igrač Druge Bundeslige.

(RTV GD/sportsport)

Najnovije

spot_img