Edin Džeko ponovo strijelac za Fenerbahče, 17. put ove sezone

Preporučujemo

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nastavio je s odličnim igrama za svoj Fenerbahče ove sezone i protiv Istanbulspora je postigao pogodak u pobjedi svog tima rezultatom 5:1.

Prvo poluvrijeme manjeg gradskog derbija bilo je vrlo efikasno, a blistao je Cengiz Under koji je postigao hat-trick, uz dva impresivna pogotka s distance.

Na odmor se otišlo rezultatom 4:1, a upravo četvrti pogodak postigao je naš Edin Džeko.

U drugom poluvremenu Fenerbahče je ciljano “usporio”, ali je i tako mogao napuniti do vrha mrežu Istanbulspora. Fantastični Cengiz Under je u 46. minuti postigao četvrti gol na utakmici.

Do kraja se u listu strijelaca mogao upisati i Dušan Tadić, ali je udarac srbijanskog reprezentativca s bijele tačke sjajno odbranio golman domaćeg tima.

Današnji gol je za Džeku 13. u turskoj Superligi ove sezone. Mauro Icardi ostao je na 12 pogodaka, no imat će šansu u duelu protiv Konyaspora koji se igra u nastavku današnjeg programa.

Fenerbahče je ubjedljivom pobjedom došao do tri boda prednosti nad najvećim rivalom Galatasarayem, no ovaj tim ima i utakmicu manje. U slučaju pobjede Galatasaraya protiv Konyaspora, najveći turski klubovi ponovo će biti poravnati na vrhu tabele.

Rezultat i strijelci:

Istanbulspor – Fenerbahče 1:5 (Sarikaya 32’ / Under 6’, 34’, 44’, 46’, Džeko 45+1’)

(RTV Glas Drine / Klix.ba)

Najnovije

spot_img