Demantij izjave Lea Messija za palestinsku djecu

Preporučujemo

Sredinom sedmice jedna od glavnih sportskih tema bilo je odigravanje subotnje prijateljske utakmice između Izraela i Argentine.

Prijateljski meč između Izraela i Argentine trebao se odigrati u Jerusalemu, ali je otkazan zbog prijetnji koje su stizale iz Palestine Lionelu Mesiju i drugim igračima Gaučosa.

Prašina oko odigravanja ove utakmice podigla se i mnogo dana ranije, kada su svjetskim medijima počele kružiti priče o navodnom prijateljstvu najboljeg igrača Argentine, Lionela Messija i palestinskog naroda.

Svijetom interneta počela je kružiti navodna izjava Messija u kojoj kaže da “ne može igrati fudbal protiv onih koji ubijaju nedužnu palestinsku djecu”.

Mnogi mediji su se u želji da budu informativni i aktuelni, nenamjerno “upecali” na ovu lažnu izjavu Messija, koja je kružila društvenim mrežama.

Pravu istinu medijima je potvrdio Martin Arevalo, sportski reporter “Ryc sports, koji je riješio sve dileme:

“Messi nije razgovarao s medijima, a ni sa TyC Sportsom o toj temi. Tačnije, tokom priprema za Svjetsko prvenstvo, Messi ne priča s novinarima”.

Na kraju, očito da je učinak postignut – Argentina neće odigrati prijateljsku utakmicu protiv Izraela, Messi je nastavio trenirati, a naredne sedmice nam počinje Mundijal.

Zaključak – spamova i trolova će uvijek biti, ali će nogomet opet spajati ljude…

(RTV Glas Drine/radiosarajevo.ba)

Najnovije

spot_img