Corriere dello Sport: Edin Džeko pristao na transfer u Juventus

Preporučujemo

Bh. napadač Edin Džeko ovog ljeta bi mogao napustiti Romu nakon pet godina i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu Juventusa.

Mediji na Apeninima već neko vrijeme pišu o tome da Juventus želi dovesti Edina Džeku, te da je to od čelnika kluba tražio novi trener Andrea Pirlo. Stara dama želi iskusnog napadača koji će biti podrška Cristianu Ronaldu jer je Gonzalo Higuain već otpisan.

Corriere dello Sport jutros piše da je Džekin transfer u Juventus već dogovoren, te da je samo pitanje vremena kada će sve biti ozvaničeno. Oni pišu da je Džeko pristao da ide u Juve, te da je tu odluku donio nakon razgovora sa svojom porodicom.

Kako stvari stoje Juventus je zagarantovao Džeki istu platu kao u Romi koja godišnje iznosi 7.5 miliona eura. Od ovog transfera Roma će inkasirati 12 miliona eura.

Juventus će na račun rimskog kluba odmah uplatiti deset miliona eura, dok će dva miliona eura isplatiti kroz bonuse. Roma će ovaj novac iskoristiti kako bi dovela zamjenu za Džeku, a glavna meta im je Milik.

Najnovije

spot_img