Barca otpustila tenera nakon sramotnog poraza

Preporučujemo

Nakon što je posramljena u četvrtfinalu Lige prvaka i poraza od 8:2, kojeg joj je nanio Bayern, Barcelona je ekspresno uručila otkaz treneru Quiqeu Setienu.

Budućnost trenera koji je ove sezone naslijedio Ernesta Valverdea svakako je bila pod znakom pitanja, no na Nou Campu preko sramotnog poraza, najtežeg od 1951. godine, nisu mogli prijeći.

Kako javlja ugledni novinar Sky Sporta Fabrizio Romano, čelnici Blaugrne već su donijeli odluku da uruče otkaz Setienu, pa je izvjesno da on neće trenirati Miralema Pjanića koji će od sljedeće sezone nositi dres katalonskog tima.

Ova informacija bi trebala dobiti zvaničnu potvrdu.

Kapiten Barce Lionel Messi još ranije je kritikovao Barcinu igru nakon što se Real oktio titulom.

Njegov timski kolega prvi je stao pred novinare nakon blamaže i najavio odlazak iz kluba kako bi prepustio mjesto mlađim snagama.

– Užasna utakmica i užasan osjećaj, sramota nas je. Ne možete tako igrati, nije to ni prvi ni drugi ni treći put. Nadam se da će ovo pomoći svi moramo promisliti – rekao je Pique, te dodao:

– Klub treba promjene i tu ne govorim o igračima i trenerima, ne želim upirati prstom u nikoga. Klub treba razne vrste promjena. Niko nije nezamjenjiv. Prvi ću dobrovoljno otići ako treba, mislim da smo dotaknuli dno. Moramo svi pogledati što je najbolje za Barcelonu.

Najnovije

spot_img