Facebook produžio trajanje Reelsa

Preporučujemo

Trajanje Facebook Reels-a je sada produženo sa 60 na 90 sekundi, što odražava promjenu koju je Instagram uveo u julu prošle godine.

Zakerbergova Meta već neko vrijeme “gura” Reels kao jedan od važnijih aspekata njihovog poslovanja, pa nije iznenađenje da konstantno radi na novitetima za ovu funkciju na Facebook-u.

Trajanje Facebook Reels-a je sada produženo sa 60 na 90 sekundi, što odražava promjenu koju je Instagram uveo u julu prošle godine.

Međutim, Facebook i Instagram i dalje zaostaju za TikTok-om, čiji video može trajati do 10 minuta.

TikTok i Instagram Reels imaju načine za sinhronizaciju klipova i pjesama, dok Fecebook Reels dobija sličnu funkciju pod nazivom Grooves.

Iz Mete kažu da ova funkcija koristi “tehnologiju vizuelnog ritma” te da automatski sinhronizuje i usklađuje kretanje sa ritmom pjesme, prenose IT Vesti.

Facebook će ponuditi i jednostavan način za generisanje Reelsa iz Memories, a korisnici će moći iskoristiti i šablone koji su u trendingu. To će omogućiti korisnicima da zamijene klipove iz postojećeg šablona svojim sopstvenim.

Meta tvrdi da je Reels njen najbrže rastući format. Broj Reelsa se više nego udvostručio na obe platforme u posljednjih šest mjeseci. Od avgusta korisnici mogu da objavljuju Reels-e unakrsno na aplikacijama.

Najnovije

spot_img