Stranka za BiH održala centralni predizborni skup u Sapni (FOTO)

Preporučujemo

Stranka za BiH održala je večeras u punoj sportskoj dvorani u Sapni centralni predizborni skup.

Na skupu su prezentovani planovi, ciljevi i program stranke, te predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti.

Prisutnima se, između ostalih, obratio ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a Mirsad Muhamedbegović, koji je kazao da je Vlada TK-a u vrlo kratkom roku donijela niz odluka od interesa za sve građane.

“Uvećali smo dječiji dodatak za 50 posto. Usvojili smo zakon o socijalnoj zaštiti, gdje smo majkama porodiljama obezbjedili naknade u iznosu od hiljadu KM, a sve u cilju pronatalitente politike. Isto tako smo penzionerima obezbjedili jednokratnu pomoć. Na inicijativu naših poslanika u Skupštini TK-a, stavku za povratak smo uvećali za 100 %“, kazao je ministar Muhamedbegović.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili i kandidati Stranke za BiH za sve nivoe vlasti.

“Stranka za BiH od svog osnivanja ima cilj zaštitu Bosne i Hercegovine. Bili smo u vlasti na svim nivoima do 2010.godine. Onda nam neki spočitavaju da izdajemo državu. Može li biti izdajnik, neko ko od 2010. nije bilo u vlasti? Neka se zapitaju oni koji su bili tada u vlasti, da li su radili u interesu BiH i njenih građana. Poslije ovih izbora bit ćemo bitan faktor u formiranju vlasti. To je sigurno“, kazao je prilikom svog obraćanja kandidat Stranke za BiH za federalni parlament Ševad Brzović.

Predsjednik KO Stranke za BiH i nosilac liste za Skupštinu TK-a Mirnes Gušić, kazao je da je uvjeren da će ova stranka dobiti povjerenje glasača 2.oktobra.

„Vrlo blizu je vrijeme kada ćemo pobijediti pošteno u Sapni. To se nije desilo zadnjih 20 godina na izborima. E mi ćemo 2.oktobra pošteno pobjediti. Radili su i hvala svima koji su dali svoj doprinos, ali nemojte omalovažavati ono što smo mi uradili u vrlo kratkom roku. To nije bilo nikada prije, a ulaskom u vlast Stranke za BiH, bit će za Sapnu mnogo više. To vam ja garantujem”, kazao je Gušić.

Najnovije

spot_img