Izetbegović na prvom predizbornom skupu: Povećat ćemo plate i penzije, slijedi napredak BiH

Preporučujemo

Stranka demokratske akcije (SDA) svoje predizborno predstavljanje javnosti putem skupova počela je večeras javnim događajem u Živinicama. Tom prilikom, potencijalnim biračima su predstavili kandidate za predstojeće izbore te kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Sinošnjem skupu u Živinicama prisustvovalo je nekoliko hiljada građana, koji su imali priliku detaljno se upoznati sa konceptom budućeg djelovanja SDA. Najveću pažnju prisutnih privukao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je kazao da ne postoji alternativa sposobna da zamijeni SDA.

“Krećemo iz Živinica i Tuzlanskog kantona, gdje žive vjerni radnici i hrabri ratnici, ljudi od inicijative koji ne pitaju šta su dobili od svoje države, već šta su joj dali”, kazao je lider SDA.

Izazvavši ovacije brojnih prisutnih, Izetbegović je nastavio s riječima da SDA istinski vjeruje u jednakost ljudi, poštujući sve one kojima BiH znači.

“Ne postoji ništa što je ovu zemlju i ovaj narod pogodilo, a da SDA nije našla način da ih odbrani i zaštiti. I protekla dva mandata je bilo tako, posebno ovaj posljednji. Unatoč blokadam, pandemiji i finansijskoj krizi, Novalićeva vlada je napravila jasan napredak u rješavanju statusa boraca, penzionera i socijalno ranjivih grupa. Nema više štrajkova, a broj zaposlenih je povećan za 67.000. Imamo i pozitivan trgovinski bilans, što smo nekada mogli samo sanjati”, naveo je Izetbegović.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je kazao prije nekoliko dana kako je njegova država prestigla BiH po visini plaća.

“Srbija koja ima nacionalni konsenzus i koja nije imala nacionalna razaranja, trudi se da sustigne BiH. Mehanizacija koja u ovoj zemlji vuče sve bitno još uvijek ima visočija primanja od susjedne Srbije, ali nas usporava Dodikova politika konflikta koja rastjeruje investitore”, ustvrdio je Izetbegović.

Građanima je energično poručio da slijedi napredak Bosne i Hercegovine.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img