USAID donirao pakete pomoći socijalno ugroženim građanima općine Sapna

Preporučujemo

Juče je na području općine Sapna izvršena podjela 10 higijensko-prehrambenih paketa koje je ovoj Općini donirao USAID u sklopu projekta PRO-Budućnost.

Paketi su podijeljeni socijalno-ugroženim kategorijama , starijim osobama kao i osobama koje žive same u udaljenim područjima.

U prethodnom krugu pomoći USAID je donirao Općini Sapna 15 setova medicinske posteljine koji su namijenjeni za opremanje izolatorija za smještaj osoba koje ne poštuju mjere samoizolacije, kao i smještaj osoba koje su pozitivne na COVID-19, ali imaju blaže simptome.

 „Zahvaljujemo se USAID-u za ovu donaciju, koja nam u ovim teškim vremenima mnogo znači. Zaista nam je drago da naši dragi partneri iz ove organizacije nisu zaboravili našu lokalnu zajednicu i naše građane i drago mi je da su higijensko-prehrambeni paketi dodijeljeni onim stanovnicima kojima su isti najpotrebniji. Iskreno se nadam da će USAID kroz projekat PRO-Budućnost i u narednom periodu biti naš partner na izgradnji zajedničke i ljepše budućnosti za sve naše građane“, kazao je načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović.

Paket je dobio i Rasim Salihović.

 „Hvala Općini Sapna i USAID-u kao donatoru za ovaj paket. Mnogo mi znači što me se neko sjetio sa bilo kojim vidom pomoći i ova pomoć će mi itekako biti od koristi“, kazao je Rasim.

Podjelu paketa su izvršili uposlenici Općine Sapna uz poštivanje svih propisanih higijensko-epidemiološkoh mjera.

Najnovije

spot_img