Sapna i Memići: Sa novim ruksacima i priborom 900 učenika ulazi u novu školsku godinu

Preporučujemo

Preko 900 učenika iz osnovnovnih školama „Memići“ i „Sapna“ u novu školsku godinu kreće sa novim ruksacima i školskim priborom.

Donacija je samo dio aktivnosti koje se provode u okviru dvogodišnjeg projekta organizacije Muslim Aid Association. Navedene škole podržane su do sada kroz renoviranje/utopljavanje, opremanje kabineta informatike,  nabavku školskog inventara i didaktičke opreme, IT obuke za nastavnike, besplatne stomatoloških pregleda i usluga i dr.

Cilj ovakvih projekata je pružiti školama i korisnicima dugoročnu podršku, objašnjava direktorica organizacije Edina Šehić Saliji.

„U manjim sredinama škole predstavljaju, na neki način, centar kulturnog, društvenog i sportskog života zajednicama. Smatramo da pružajući kvalitetnu podršku škola dugoročno jačamo zajednice“, kazala je Šehić Saliji.

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta je preko 670.000 KM, a u narednoj školskoj 2022./23. planira  se nastavak aktivnosti kroz infrastrukturne radove, opremanje biblioteka, nabavku didaktičkih materijala, saniranje sanitarnih čvorova, podršku djeci sa posebnim potrebama, njihovim roditeljima i nastavnicima i dr.  Pored toga organizacija je finansirala utopljavanje i zamjenu krova u osnovnovnoj školi „Memići“ u Memićima, kako bi se postigla energetska efikasnost.

 „Dosadašnje aktivnosti značajno su poboljšale uslove školovanja učenika naše škole. Koji je značaj podrške, a posebno današnje donacije ruksaka najbolje se vidi na osmjesima naših učenika“, izjavio je direktor osnovne škole „Memići, Senad Bečić. 

Muslim Aid Association od 2007. godine pomaže lokalnim zajednicama u BiH pružajući im podršku kroz kratkoročne/hitne i dugoročne razvojne projekte.

Najnovije

spot_img