Profesor iz Tuzle koji je brutalno pretukao kolegice predat Tužilaštvu TK

Preporučujemo

Profesor engleskog jezika u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” u Tuzli Fuad Isabegović koji je prekjučer čekićem brutalno pretukao dvije kolegice predat je u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje će predložiti određivanje pritvora, potvrđeno je za Klix.ba.

Kao što je već poznato, Isabegović je u srijedu brutalno pretukao direktoricu Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić, a kao motiv za ovaj čin navedena je njegova suspenzija s radnog mjesta profesora engleskog jezika.

Inače, to nije bio prvi put da se protiv Isabegovića vodi disciplinski postupak, a na osnovu prijava učenika, roditelja i nastavnog osoblja.

U prijavama su navođena njegova neadekvatna ponašanja prema ostalima. Prema nezvaničnim informacijama, Isabegović je znao zaključavati učenike u učionicama, verbalno ih napadati, ali i ispravljati ocjene.

Kako je portal Klix.ba prvi objavio, nakon što je saznao da mu je pripremljena suspenzija Isabegović je prvo ušao u kancelariju direktorice Mujkanović kojoj je čekićem, takozvanom “macolom” za razbijanje betona, zadao udarce u glavu.

Zatim je na hodniku zatekao pedagogicu Ćosićkić koju je, nakon što joj je zadao brutalne udarce istim čekićem u glavu, oborio na pod te nogama udarao po cijelom tijelu.

Nakon brutalnog čina žrtve su prevezene u Univerziteski klinički centar u Tuzli gdje su podvrgnute operativnim zahvatima. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove, one se i dalje nalaze u Klinici za neurohirurgiju i u stabilnom su stanju.

Isabegović je nekoliko trenutaka nakon napada uhapšen te je nad njim izvršena kriminalistička obrada u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nakon što je predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona počelo je ispitivanje, a postupajući tužilac predložit će mjeru određivanja jednomjesečnog pritvora.

Njemu će na teret najvjerovatnije biti stavljeno krivično djelo pokušaja ubistva.

Kako nam je potvrđeno, zbog psihičkih problema Isabegović je ranije prolazio kroz tretmane u Klinici za psihijatriju u Tuzli.

Najnovije

spot_img