NK “Teočak” započeo implementaciju projekta „ZAIGRAJ ZA TEOČAK“

Preporučujemo

Popularizacija sportskih vrijednosti, kulture nenasilja u nogometu i sportu uopšte, kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju djece, samo su neki od razloga   da kod naših mališana usadimo prave životne vrijednosti, da ih zajedno sa roditeljima usmjerimo na pravi način i što je najvažnije odvratimo od nasilja koje je sve više prisutno u svim segmentima društva.

Bila  je ovo , još jedna  prilika da budući sportisti pokažu takmičarski duh, talenat i veliku zainteresovanost za sport.  Mladi ljudi treba da se bave sportom i mi smo tu da ih podstaknemo da izađu na sportske terene, da njeguju druženje i fer plej  te  da ih udaljimo od svega što može da ih asocira na nasilje. Da im pokažemo da konkurencija treba da postoji, ali da sve u životu treba raditi korektno i pošteno, a nikako nasilno.

Na edukativan, zdrav i zabavan način, uz pomoć stručnih trenera i opreme prilagođene njihovom uzrastu, namjera nam je upoznati ih sa ‘dobrom praksom’ u amaterskom sportu koji podupire društvenu inkluziju, nenasilno ponašanje i sportsku etiku.

Očekivani rezultati projekta su :

Kroz organizaciju edukativnih radionica i aktivnosti kampanje, podizanje  svijesti o važnosti uticaja sporta na promjene u ponašanju učenika/ca osnovnih i srednjih škola.  Promocija osnovnih  vrijednosti  kao što su rodna ravnopravnost, prevencija nasilja i zdravi životni stilovi. Kroz sport i igru želimo poslati snažnu poruku kako je puno važnije i zdravije se  baviti se sportom, upoznavati i sprijateljiti sa svojim vršnjacima nego s istima ulaziti u sukob, na bilo kojem polju.

Projektne aktivnostin podržane su od strane  Ministarstva za  kulturu, sport i mlade TK-a.

Najnovije

spot_img