Elfeta Veseli pravosnažno osuđena na 13 godina zatvora

Preporučujemo

Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je drugostepenu presudu za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika i optuženu Elfetu Veseli osudilo na 13 godina zatvora, čime je pooštrena prvostepena presuda od deset godina zatvora koju je Sud BiH izrekao 8. maja ove godine.

Apelaciono vijeće potvrdilo je oslobađajuću presudu Sakibu Haliloviću, komandantu Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Kamenica Armije RBiH kojem je pripadala Veselijeva, prenosi Glas Srpske.

Halilović je oslobođen optužbi da nije spriječio maltretiranje i ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića.

Presuda je izrečena u petak, a danas je dostavljena Tužilaštvu BiH koje se žalilo na prvostepenu presudu.

Elfeta Veseli osuđena je da je kao pripadnik Diverzantskog voda kojim je komandovao Halilović u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine na najsvirepiji način ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

U optužnici je navedeno da je njen prvi nadređeni Sakib Halilović znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

“Nijedna riječ iz optužnice nije ostala nedokazana, a odbrana nijednom riječju nije opovrgla ni osporila dokaze Tužilaštva. Sakib Halilović i Efleta Veseli su odgovorni za krivična djela koja im se stavljaju na teret”, rekao je tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Janjić u završnoj riječi pred izricanje prvostepene presude, ali drugostepenom presudom u ovom predmetu ponovo je potvrđeno da je Sud BiH ima dvostruke aršine i da za zločine počinjene nad srpskim civilima ne postoji komandna odgovornost.

Najnovije

spot_img