Dvodnevna žalost u Čeliću: Trojica radnika poginula pri povratku kući

Preporučujemo

Trojica radnika građevinske firme “Papilon” iz Čelića poginula su vraćajući se s posla kući kada je kombi mercedes benc, koji ih je prevozio, sletio i prevrnuo se u tamošnjem naselju Šibošnica.

Kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju, na mjestu su poginuli vozač Ramiz Mrkaljević (43) i saputnik Nedžad Mehačević (42), obojica iz Čelića, a potom je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla bitku za život izgubio i njihov radni kolega i sugrađanin Faik Fejzić (47).

U ovoj nesreći, sinoć oko 18.10, povrijeđeno je osam putnika, uključujući i jednog maloljetnika, a većina ih je zadržana na liječenju u UKC Tuzla.

Teške povrede zadobili su I.H. (48), E.F. (25), J.F. (18), H.D. (53), Dž.M. (46) i sedamnaestogodišnjak, svi s područja opštine Čelić, a lakše su povrijeđeni S.S. (20) i M.M. (35).

Sugrađani stradalih radnika su šokirani zbog ove tragedije, a zbog koje su, odlukom opštinskog načelnika Seada Muminovića, u Čeliću sutra i prekosutra dani žalosti.

“Ovim putem izjavljujemo najdublje saučešće porodicama nastradalih, koje su ostale bez svojih najmilijih članova. Ovo je nenadoknadiv gubitak kako za porodice, tako i za cijelu lokalnu zajednicu”, saopštili su iz opštine Čelić.

Kobnih momenata su, kako saznajemo, nakon završenog posla trebalo je da radnici s raznih gradilišta kombijem dođu do firme, a odatle, uglavnom privatnim vozilima, da se zapute svojim kućama.

“U pitanju su radnici angažovani na raznim građevinskim poslovima. Dio radnika koji su bili u kombiju kod nas radi duže vrijeme, a dio ih je skoro zaposlen”, rekao je za “Nezavisne novine” Husejn Salihović, vlasnik firme “Papilon”.

Na pitanje ko je sedamnaestogodišnjak koji je bio u kombiju, odnosno da li je i on radnik, Salihović odgovara da je u pitanju učenik.

“On ide u školu, nešto vanredno polaže. Vjerovatno se prebacivao s njima”, kaže Salihović.

Tvrdi da su stabilnog zdravstvenog stanja radnici koji su nakon saobraćajne nesreće hospitalizovani.

“Van su životne opasnosti. Imaju lomova, vjerovatno će poslije ovoga uslijediti operacije”, naveo je Salihović.

On nam je potvrdio da je kombi privatno vlasništvo, odnosno registovan na njegovog brata, a na pitanje da li je ispravan, Salihović odgovara: “Naravno.”

“Registrovan je prije mjesec i nešto. Tu gdje se nesreća desila ima blaga krivina ulijevo. Oni su u toj krivini otišli ravno. Tu ima nekakvo udubljenje. Pet do 10 metara su kroz vazduh letjeli te udarili u brdo. Koliko sam vidio, tako se desilo”, priča nam Salihović.

Izvori bliski istrazi kažu da se kombi nakon slijetanja prevrnuo. Iz Kantonalnog tužilaštva TK potvrdili su za “Nezavisne novine” da su uviđaj izvršili dežurni tužilac i policija, te da će, u sklopu istrage, biti izvršena obdukcija tijela poginulih radnika, ali i vještačenje vozila u kojem su nastradali.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije

spot_img