Bećir Omeragić: Ponosan sam što sam Švicarac

Preporučujemo

Mladi nogometaš Zuricha Bećir Omeragić, nekada potencijalni reprezentativac BiH, kaže da je ponosan što je Švicarac nakon što je dobio poziv u ovu reprezentaciju.

Mogao je Omeragić igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine s obzirom na to da su mu korijeni iz Dervente, ali stigao je poziv selektora Vladimira Petkovića za utakmice Švicaraca u Ligi nacija koji je on na kraju i prihvatio. Kako kaže, ponosan je što na činjenicu da je Švicarac.

“Rođen sam u Švicarskoj, imam švicarski pasoš i prošao sam sve omladinske selekcije ove države. Ponosan sam što sam Švicarac”, rekao je Omeragić i nastavio:

“Istina je da sam bio malo iznenađen što su me pozvali tako rano, ali to je plod mog rada i rezultat dobre sezone u klubu. Ovo je bio moj san iz djetinjstva i jako, jako sam sretan. Za mene, u nogometu nema stvarnih godina i odbacujem to, a na terenu sam pokazao šta sam sposoban uraditi”, dodaje ovaj defanzivac.

Tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović rekao je ranije kako je razgovarao s mladim nogometašem, ali da Omeragić u budućnosti neće igrati za Zmajeve.

“Ja sam bio u Zurichu, razgovarao i s njim i s ocem i oni su rekli da hoće da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Krenuli smo u proceduru već da vadi papire za pasoš pošto su njegovi iz Dervente. Malo sam iznenađen tom odlukom, ali šta je tu je. Odlučio je da igra za Švicarsku. Rekao bih da nije dobar stil, ali kao što sam i ranije rekao za Bosnu treba igrati 100 posto, ostaviti srce na terenu i sa takvim razmišljanjem ne možeš. Neka mu je sa srećom, a mi idemo dalje svojim putem”, rekao je Misimović za klix.bal.

Najnovije

spot_img