Baljkovičanin Ahmet Muhamedbegović briljira u slovačkoj prvoj ligi: Za mene je BiH jedna jedina

Preporučujemo

Ahmet Muhamedbegović (22), čiji su roditelji iz sapanjskog naselja Baljkovica, nakon odličnih pratija u dresu austrijskog bundesligaša St.Poltena, od ove sezone igra u dresu slovačkog viceprvaka DAC Dunajska Streda.

Ahmet, koji je rođen u Austriji, ustalio se u prvom timu i bedem je odbrane ovog kluba.

U razgovoru za Glas Drine, Ahmet kaže da je zadovoljan svojim nastupima u jesenjem dijelu sezone.

„Prelazak u DAC je stepenica više u mojoj karijeri i jako sam zadovoljan jesenjim dijelom sezone. Igram redovno, klub je stabilan, trener mi vjeruje i ekipa je odlična.To je najbitnije“, kazao je Muhamedbegović.

DAC Dunajska Streda je prvi dio sezone u slovačkoj ligi završila na četvrtoj poziciji sa 27 ovojenih bodova. Ispred njih je Ružomberok sa tri boda više, dok će se za titulu prvaka boriti Spartak Trnava koji ima 42 boda i Slovan Bratislava koji ima 46 bodova.

Muhamedbegović vjeruje da njegov tim može izboriti mjesto koje vodi u evropska takmičenja iduće sezone.

„Posjedujemo potencijal i kvalitet da i narednu sezonu igramo u nekom od evropskih takmičenja. Imamo odlične uslove i ja vjerujem da ćemo ispuniti taj cilj“, istakao je Muhamedbegović.

Ahmet posjeduje austrijsko državljanstvo i prošao je sve omladinske kategorije reprezentacije Austrije.

Na pitanje o našoj fudbalskoj reprezentaciji, Ahmet je rekao:

„Redovno pratim nastupe fudbalske reprezentacije BiH i veliki sam navijač. Žao mi je što BiH neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Moram spomenuti da je u klub sada pomoćni trener Admir Kozlić, koji je pomoćni trener i selektoru fudbalske reprezentacije BiH Ivajlu Petevu. Ipak, nikada me niko nije kontaktirao iz Fudbalskog saveza BiH. Možda su zaboravili na mene jer imam austrijsko državljanstvo, ali bi rado igrao za Bosnu i Hercegovinu koja je u mom srcu“, rekao je Muhamedbegović.

Ahmet je još rekao da u Baljkovicu ne dolazi tako često kao prije, što zbog obaveza, a u posljednje vrijeme i zbog pandemije.

„Mnogo sam vezan za BiH, za mene je jedna i jedina“, za kraj je kazao Ahmet Muhamedbegović.

Najnovije

spot_img