Mladi reprezentativac Austrije Adis Jašić za GD: Mnogo sam vezan za Zvornik i Sapnu

Preporučujemo

Adis Jašić (19) čiji su roditelji porijeklom sa naših područja, otac iz Zvornika, a majka iz Vitinice, ove sezone do povrede je bio nezamjenjiv u odbrani austrijskog bundesligaša Wolfsbergera.

Prirodna pozicija mu je centralni vezni, ali je u klubu dobio priliku na desnom beku i iskoristio je maksimalno. Ove sezone je u ligi i kupu odigrao 13 utakmica, postigao 2 gola i upisao 5 asistencija, što je fantastična statistika za desnog beka.

Adis je i standardni mladi reprezentativac Austrije, a o svojim počecima za GD kaže:

„Počeo sam da igram fudbal već sa 4-5 godina. Sa 12 godina sam prešao u WAC akademiju gdje sam igrao tri godine. U drugom timu Wolfsbergera sam se zadržao pola godine, a od prošle godine sam u prvom timu“.

Adis je trenutno povrijeđen, ali obzirom da njegov oporavak teče bolje od planiranog, uskoro bi mogao početi sa normalnim treninzima.

„Treniram, ali još ne sa timom. Imam individualne treninge i oporavak dobro napreduje. Nadam se da ću se uskoro vratiti na teren“, kazao je Adis.

Njegov tim trenutno se nalazi u sredini tabele u austrijskoj Bundesligi, ali ambicije su visoke.

„Imali smo probleme u odbrani u nekoliko posljednjih utakmica, ali mislim da imamo kvalitet da na kraju prvenstva završimo među šest najboljih klubova u Austriji“, istakao je Adis.

Nezaobilazna tema našeg razgovora bila je i fudbalska reprezenatcija Bosne i Hercegovine.

„Redovno pratim fudbalsku reprezentaciju BiH i veliki sam najvijač još od malih nogu. Evidentna je smjena generacije, ali mislim da i mladi fudbaleri imaju kvalitet i da će rezultat doći. Vjerujem da BiH može na Europsko prvenstvo“, kazao je Jašić i dodao:

„Redovno dolazim u BiH, najmanje dva puta godišnje. I ja i moja porodica smo mnogo vezani za Zvornik odakle je moj otac, i za Vitinicu odakle je moja majka. Baš smo planirali novogodišnje praznike provesti tu“, kazao nam je Jašić.

Njegov uzor je svjetska zvijezda i veznjak Manchester Cityja Kevin de Bruyne. Što se tiče Svjetskog prvenstva koje je u toku, Adis vidi Brazil kao najvećeg favorita za titulu.

Za kraj Jašić je kazao da su mu ćevapi najdraža hrana i da sluša samo bosansku muziku.

Najnovije

spot_img