Fudbalerka Fatima Bilalić: Nositi dres Slobode je velika čast i privilegija

Preporučujemo

Teočanka Fatima Bilalić (18) prvotimac je ŽFK “Sloboda” iz Tuzle.

Ova mlada fudbalerka učenik je 4.razreda Medicinske škole u Tuzli, igra poziciju veznog igrača, a ŽFK “Sloboda” priključila se 2020. godine na inicijativu trenera crveno-crnih Armina Mujezinovića.

Svoje prve fudbalske korake napravila je u Školi fudbala “Klub 10” u Teočaku kod trenera Ferhata Nakičevića Peruna.

“Trener Nakičević je bio moj prvi trener i jedan je od najzaslužnijih za moj trenutni uspjeh i to što se nalazim u prvom timu kluba kao što je Sloboda. Inače, ljubav prema fudbalu se kod mene počela rađati još dok sam bila djevojčica gledanjem fudbalskih utakmica na TV-u. Formiranjem ŠF “Klub 10” u Teočaku, odmah sam se priključila i počela trenirati. Bila sam jedina djevojčica i trenirala sam sa dječacima. Reakcije mojih saigrača su bile pozitivne, te nije bilo diskriminacije. Jako su me lijepo prihvatili”, kazala nam je Fatima.

Fatimin talenat prepoznat je u Tuzli, te je ona danas standardni prvotimac Slobode, koja korača ka plasmanu u elitni rang ženskog fudbala u našoj zemlji.

“Cjelokupna igra ekipe je na zavidnom nivou. Trenutno smo prvi na tabeli i vjerujem da će tako i ostati. Imamo najbolju ekipu u ligi. Što se tiče mojih igara, jako sam zadovoljna i minutažom i igrama ali naravno uvijek ima mjesta za napredak. Trenutno sam fokusirana na treninge i utakmicu i uvijek ću dati svoj maksimum da pomognem ekipi da ostvarimo cilj. Imam podršku i trenera i saigračica i jako sam zadovoljna svojim statusom”, istakla je Fatima i dodala:

“Nositi dres Slobode je prije svega velika čast, obaveza i zadovoljstvo.Sloboda je klub sa velikom tradicijom u muškom nogometu. Iako sam odrasla u Teočaku, Tuzlu doživljavam kao svoj grad i ponosna sam što nosim crveno-crni dres”, zaključila je Fatima.

Najnovije

spot_img