Sa samo dva sastojka koja imate kod kuće očistite “zamagljena” i oštećena svjetla na automobilima

Preporučujemo

Plastična svjetla na automobilima lako se zamagle te tako smanjuju vidljivost. Stoga stručnjaci preporučuju redovito čišćenje i mijenjanje, a jedna žena podijelila je svoj trik za to.

Jedna žena iz Australije podijelila je koja dva neobična sastojka koristi kako bi očistila svjetla na automobilu od vlage. Podijelivši fotografije prije i poslije na profilu na Facebooku, Leonie je za čišćenje svjetla iskoristila soda bikarbonu i pastu za zube, a rezultati su oduševili korisnike na društvenim mrežama, prenosi Daily Mail.

Proizvođači automobila osamdesetih godina prešli su s polikarbonatskih svjetla na plastična, koja se češće prljaju, postaju vlažna i zamagljena. Ta zamagljenost nastaje zbog oksidacije i može smanjiti vidljivost pa stručnjaci preporučuju da se redovito čiste i mijenjaju.

“Očistila sam svjetla na svom automobilu uz pomoć sode bikarbone, paste za zube i dobrog, starog četkanja. Ispalo je stvarno odlično i svjetla su mi savršeno čista”, napisala je u svojoj objavi.

Objasnila je kako je smjesu ova dva proizvoda prvo nanijela papirnatim ručnikom, a zatim je prstima dobro utrljala na svjetla. Nakon čišćenja, njezina svjetla izgledala su kao nova, a mnogi korisnici društvenih mreža ostali su iznenađeni ovim jednostavnim trikom, prenosi Večernji list.

“Moram ovo napraviti na svom automobilu. Svjetla su mi već postala grozna, mogla bih to pokušati sutra”, komentirala je jedna korisnica. “Odlična ideja! Mi uvijek kupimo nova svjetla”, glasio je jedan komentar.

Najnovije

spot_img