Uskoro asfaltiranje puta za povratnike u Rastošnici

Preporučujemo

Nakon provedenih postupaka javne nabavke,načelnik opštine Sapna Zudin Mahmutović potpisao je nekoliko ugovora o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture na području opšine Sapna, čija ukupna ukupna vrijednost iznosi 150.406,07 KM.

Jedan od ugovora je i rekonstrukcija i asfaltiranju lokalnog puta prema Zavidu u MZ Rastošnica i to na trasi od regionalnog puta R456 do mjesnog groblja u dužini od oko 750 metara. Vrijednost ovih radova iznosi 46.684,87 KM, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su uz učešće Ministasrtva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona u iznosu od 15.000,00 KM, građana MZ Rastošnica u iznosu od 14.030,46 KM, dok se ostatak sredstava u iznosu od 17.654,41 KM finansira iz budžeta Opšine Sapna. Sve ugovorene radove izvodiće građevinsko preduzeće „Izgradnja“ d.o.o. Teočak.

Zdravko Radovanović se u ime mještana MZ Rastošnica zahvalio na potpisivanju ugovora te istakao da je asfaltiranje ove dionice puta jako značajno iz nekoliko razloga.

– Zahvalni smo načelniku opštine Sapna Zudinu Mahmutoviću, kao i kantonalnom ministarstvu na obezbjeđivanju sredstava za asfaltiranje ovog dijela puta. On je za nas veoma značajan jer vodi do mjesnog groblja, a to je bio najneprohodniji dio puta kroz Zavid. Asfaltiranjem ovog dijela puta dobićemo jednu zaobilaznicu u slučaju prekida puta od Goduša do Rastošnice što se ranije dešavalo zbog klizišta. Put je značajan i zbog činjenice da se pored groblja nalaze stećci koje želimo da zaštitimo – kaže Radovanović koji je ranije u više navrata sa ljudima koji su iz Rastošnice radio na popravci ovog dijela puta.

Mještani Rastošnice su izrazili nadu da će potpisani ugovor uskoro biti realizovan te da će do kraja ove godine biti asfaltirana navedena dionica puta.

(RTV GD/Info Birač)

Najnovije

spot_img