Rebalansom stvoriti preduslove za nastavak realizacije predviđenih mjera u TK-a

Preporučujemo

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je posjetio Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona, u cilju nastavka realizacije mjera koje su obećane i navedene u njegovom ekspozeu.

Na radnom sastanku s ministrom Suadom Mustajbašićem i njegovim saradnicima akcentorano je da je Vlada u ovih prvih mjesec dana, od ukupno predviđenih 18,  već u cjelosti realizirala četiri mjere.

– Onoliko koliko smo mogli Vlada je odmah od stupanja u mandat uradila. Istovremeno smo radili i na pripremama za rebalans kantonalnog budžeta, kako bi smo time stvorili pretpostavke za realizaciju ostalih mjera – kazao je premijer Halilagić.

S tim u vezi, na današnjem sastanku analiziran je prijedlog rebalansa, a posebna pažnja posvećena je i trenutnom stanju u budžetu i trendovima prikupljanja prihoda.

– Ova budžetska godina pokazuje određeni rast prihoda, pa uz dosadašnji trend rashoda, možemo reći da je stanje u kantonalnom budžetu stabilno. Naš je imperativ da takvo stanje i stabilnost zadržimo i u narednom periodu, te moramo biti oprezni pri planiranju rashoda u budućnosti. Ipak, danas smo postigli dogovor da će rebalans budžeta sadržavati sve budžetske pozicije za implementaciju mjera iz ekspozea – kazao je ministar Mustajbašić, izražavajući zadovoljstvo da je premijer za svoju prvu posjetu ministarstvima odabrao upravo Ministarstvo finansija.

Uz ministra Mustajbašića sastanku su prisustvovali sekretar Ministarstva Merima Hajdarević, te pomoćnica ministra za planiranje budžeta Edina Kurević i pomoćnik ministra za trezor Bahrija Jusupović – saopćeno je iz Vlade TK.

Najnovije

spot_img