Ministar Ramić u SAD-u se sastao sa kongresmenkom Claudiom Tenney

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik SDA Edin Ramić, koji je u posjeti SAD-u, sastao se sa kongresmenkom Claudiom Tenney.

Tom prilikom su razgovarali o stanju bosanskohercegovačke dijaspore u Americi, kao i o podršci Bosni i Hercegovini od američke administracije.

“Ramić je istakao značajnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u najtežim momentima za našu domovinu, kao i podršku koja traje od okončanja agresije na Bosnu i Hercegovinu do danas”, saopšteno je iz SDA.

Upoznao je kongresmenku Tenney o trenutnom političkom stanju u BiH, kao i o potrebi značajnije podrške SAD-a u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog napretka BiH.

“Uloga bosanskohercegovačke dijaspore u političkim procesima u SAD-u je značajno porasla kroz uključenje aktivista u političke subjekte. Upravo kroz politički aktivizam i djelovanje mladih ljudi, poput BAKA asocijacije bh. dijaspora vidi šansu u rješavanju najvažnijih pitanja u SAD-u kao i podršku za njihovu matičnu državu Bosnu i Hercegovinu”, istaknuto je na današnjem sastanku.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img