Lažni presretač zaustavljao i “kontrolirao” vozila, dvije osobe uhapšene

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da su pripadnici Policijske uprave u Čačku uhapsili U. M. (1997) i N. M. (1988) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti.

Policija je u subotu oko 18.15sati, u mjestu Nevade kod Gornjeg Milanovca, zaustavila automobil marke “BMW” na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a navedenim vozilom upravljao je U. M., dok se N. M. nalazio na mjestu suvozača.

Kako se sumnja, oni su neposredno prije nego što ih je zaustavila policija, presreli i “izvršili kontrolu” putničkog vozila marke “peugeot” kojim je upravljao 26-godišnji vozač.

Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo “BMW”, dok su alkotestiranjem U. M. utvrdili da je imao 1,01 promil alkohola u organizmu.

Osumnjičenima U. M. i N. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.

Postoje indicije da su osumnjičeni u prethodnom periodu na isti način oštetili više srbijanskih i stranih državljana, zbog čega MUP apeluje na građane da, ukoliko su bili njihove žrtve, slučaj prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

(RTV GD/Anadolija)

Najnovije

spot_img