Stiže promjena na WhatsAppu za korisnike Androida

Preporučujemo

Meta priprema još jednu veliku promjenu koja je ovog puta usmjerena samo korisnicima Androida. Podsjetimo, prije nekoliko dana objavljeno je kako WhatsApp razvija novu opciju koja će korisnicima omogućiti šifriranje pojedinačnih razgovara biometrijom ili šifrom te skrivanje tih razgovora tako da se oni neće pojavljivati na popisu ostalih razgovora.

Posljednja testna verzija WhatsAppa za Android otkrila je kako dizajneri ove aplikacije rade na promjeni korisničkog sučelja s kojom će aplikacija za telefone koji rade na Googleovom operativnom sustavu postati slična aplikaciji za Appleove telefone. Najvažnija promjena koju mogu očekivati korisnici aplikacije za Android jest premještanje navigacijske trake na dno aplikacije. Riječ je o promjeni koju korisnici traže već neko vrijeme, jer je korisničko sučelje aplikacije za Androide već zastarjelo te nije user friendly poput drugih aplikacija, odnosno poput ove aplikacije namijenjene za iOS.

Novo sučelje za Android

Na dnu WhatsAppa korisnicima će tako jednostavno biti dostupne opcije razgovora, zajednica, statusa i poziva, a kako kažu na WABetaInfo, s tom promjenom ujednačit će se iskustvo korištenja aplikacije na različitim platformama. S redizajnom WhatsApp za Androide bit će moderniji, dok će navigacija kroz aplikaciju biti intuitivnija i jednostavnija jer će najvažnije opcije biti dostupne samo s jednim dodirom prsta po ekranu.

S obzirom na to da se ovaj novitet tek testira, dostupan je u beta verziji aplikacije, a ne i u konačnoj verziji. Nije poznato kada će promjena sučelja biti dostupna svim korisnicima Androida, ali nagađa se kako to možemo očekivati tokom sljedećih nekoliko sedmica s novom nadogradnjom aplikacije.

Najnovije

spot_img