Helez podnio krivičnu prijavu protiv Dodika, svog zamjenika i pukovnika

Preporučujemo

Ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP BiH) podnio je krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika, svog zamjenika Aleksandra Goganovića i i pukovnika Milana Damjanovića zbog obilježavanja neustavnog tzv. „dana RS“.

Istakao je da je riječ o ozbiljnoj prijavi na kojoj je radila jedna advokatska kancelarija i da obuhvata nekoliko krivičnih djela, a među njima i udar na ustavni poredak BiH.

– Krivična prijava protiv Dodika je sačinjena vrlo ozbiljno, četiri advokata su radila na njoj, oni su to temeljito pripremili na 16 stranica, ona sadrži 34 priloga i dva CD-a i po prvi put jako ozbiljna prijava – rekao je Helez.

Inače, Goganović i Damjanović su se nalazili na ceremoniji u Banjoj Luci povodom ovog neustavnog praznika. Helez ističe da postoje fotografije koje dokazuju da su prisustvovali tamo.

– Bez ikakvih tenzija, moja obaveza je da štitim Ustav BiH i nema nikakvih nacionalnih tenzija. Isto bih uradio za bilo koga ko udari na ustavni-poredak BiH. Ovom prilikom bih Dodiku poručio da se okani „ćorava posla“, naše je da idemo ka EU i NATO-u – zaključio je Helez.

Najnovije

spot_img